středa 28. února 2018

Novinky leden/únor

Nevím, jak se to stalo, ale je konec února. Já mám pořád pocit, že je začátek roku, jenže už tomu tak není, dva měsíce utekly jako voda a mezitím už u nás byla vydána spousta nových knížek. Proto jsem pro sebe i pro vás udělala výběr dvaceti nejzajímavějších:





Někdo cizí v domě, druhá kniha Shari Lapeny, kanadské autorky, která se se svým debutem Manželé odvedle vyhoupla na vrchol spousty literárních žebříčků. Tato novinka je podle mnohých stejně dobrá, ne-li lepší!













Dana Browna jistě nemusím představovat. Jeho knihy ale i jejich filmová zpracování milují lidé po celém světě. Počátek, pátý v sérii Roberta Langdona, už teď zaznamenává velké úspěchy.









Tvář vody


Tvář vody, knižní verze stejnojmenného filmu režiséra Guillerma del Tora. Převyprávěl Daniel Kraus. Určitě potěší ty, kteří se raději spoléhají na vlastní představivost a dávají přednost knize před filmem.









Vitka


Vitka, novinka Kateřiny Tučkové, brněnské rodačky, je divadelní hra o další brněnské rodačce, Vítězslavě Kaprálové, proslulé hudební skladatelce a dirigentce.









Agonie smrti


Agonie smrti je třetím a zároveň posledním dílem originální série s názvem Funebračka. Její autor, Berhard Aichner, se dokonce nechal zaměstnat v pohřebním ústavu, aby se mu podařilo dosáhnout co nejlepší autenticity.









Noc


Další kniha, která je pokračováním jedné série. Tentokrát se jedná o sérii o detektivu Martinu Servazovi francouzského autora Bernarda Miniera. Po detektivkách Mráz, Kruh a Tma přichází další s názvem Noc. Opět se můžete těšit na nadstandardní počet stran :)








Ptačí tribunál


Ptačí tribunál je debutem norské spisovatelky Agnes Ravatn. Jedná se o psychologický thriller a nejen podle obálky vypadá dost dobře.










Cizinec


Dalším zajímavě vypadajícím psychothrillerem je Cizinec. Napsala jej nejoblíbenější současná rakouská spisovatelka Ursula Poznanski spolu s německým autorem, jehož jméno je Arno Strobel a má na kontě zatím jednu knihu.








Noční směna


Sbírka dvaceti děsivých hororových příběhů mistra hororu Stephena Kinga. K tomu není co dodávat...










Rudá volavka


Rudá volavka - zde se nejedná o první vydání, jelikož poprvé byla knížka vydána už v roce 2013. Kniha byla teď vydána znovu, protože právě zítra vstupuje do kin její filmová podoba s bezkonkurenční Jennifer Lawrence. Tento špionážní thriller napsal Jason Matthews.








Milovala jsem život


Milovala jsem život, prvotina Abby Fabiaschi,  je tragikomickým příběhem s ústředním tématem smrti nejen pro ženy...










Odloučení


Rozhodně zajímavě vypadá i další prvotina, psychologický román Odloučení, americké autorky Katie Kitamury. Na rovných 200 stranách je tu popsán rozpad jednoho manželství.









Sestry z Versailles


Další kniha zobrazující končetiny na obálce ..opravdu nechápu, co s tím vydavatelé mají... :)
Sestry z Versailles bude takový milostný, historický, bulvární, ženský román, který se určitě bude dobře číst. Autorkou je Sally Christie.








Hotel Sacher


Hotel Sacher sice vypadá jako další ze série beletrizovaných životopisů od Metafory, ve skutečnosti jej však vydal Knižní klub. Příliš se však od knih té série neliší, vrací se do roku 1892 do Vídně, ale spíše než historická fakta mu vévodí romantika. Byl napsán podle dvoudílného televizního filmu spisovatelkou Rodicou Doehnert.







Stín větru


Uznávaný španělský spisovatel Carlos Ruiz Zafón přichází s novým originálním thrillerem s prvky historického, gotického i detektivního románu. Stín větru se stal světovým bestsellerem takřka přes noc.









Konec léta


Konec léta vyšel hned na začátku roku a je to už šestá kniha u nás ne příliš známého ale ve světě oceňovaného švédského autora, kterým je Anders de la Motte. Krimidrama s již dnes profláklým tématem zmizení dítěte, ale v originálním příběhu.








Tvář mojí dcery


Debutem, který si rychle získal spoustu nadšených čtenářů, je thriller Tvář mojí dcery autorky Kathryn Croft.










Slečna M.


Slečna M. je historickým románem o osudu dvou sester, které rozdělila válka. Romány s válečnou tematikou, když jsou napsány dobře, umí skvěle zapůsobit na city čtenáře a tato prvotina Caroline Woods na tom určitě nebude jinak...








Mizející rok


Mizející rok od Kate Moretti je takovým trochu nenápadným thrillerem v záplavě všech těch úžasných novinek, ale určitě bude stát za to si jej přečíst!










Co zbylo z mojí sestry


A dalším také nenápadným románem je Co zbylo z mojí sestry od Nualy Ellwood. Určitě mu dám šanci, vypadá totiž moc dobře!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Četli jste některou ze zmíněných knížek? Nebo doporučujete jinou? Podělte se!