pátek 17. února 2017

Novinky roku 2017

Česká vydavatelství nezahálí a od začátku roku už vyšla pěkná řádka knih. Ať už jsou to dlouho očekávaná pokračování známých sérií, nová díla profláklých autorů, nová vydání profláklých děl a nebo debuty začínajících spisovatelů, určitě je na co se těšit! Zde mám pro vás výběr deseti nejzajímavějších novinek.






Britský prozaik Ian McEvan se celosvětově proslavil svými romány Betonová zahrada a Pokání, jež bylo také zfilmováno. Nyní vydává Odeon jeho prvotinu, sbírku lyrických povídek První láska, poslední pomazání.






 
 
 
V únoru také vyjde očekávané pokračování série mrazivých detektivek o inspektoru Joonu Linovi od slavné spisovatelské dvojky píšící pod pseudonymem Lars Kepler. Lovec králíků je již šestým dílem této série, která nastartovala svůj úspěch už v roce 2011 Hypnotizérem.








 
 
Historie se současností se prolíná ve většině románů Barbary Erskinové a není tomu ani jinak v případě toho nejnovějšího. Spáčův hrad právě přichází do knihkupectví.











 
Příliš krátký provaz je debutem začínajícího spisovatele Matthewa FitzSimmonse. Již teď má tento napínavý politický thriller skvělé ohlasy.


 
 
 
Kiera Cass se proslavila svou sérií Selekce, známou především díky překrásným obálkám. Nyní přichází na trh její prvotina Siréna s neméně krásnou obálkou.










 Britská autorka Fiona McIntosh má sice na svém kontě několik fantasy románů, nejvíce se ale proslavila romantickým příběhem Slavičí píseň, který u nás vyšel vloni. V únoru vyšla druhá kniha této autorky s podobným námětem i obálkou. Jmenuje se Tajemství parfému a určitě není žádným tajemstvím, že už nyní má pozitivní recenze. 




Už na začátku roku u nás vyšel Dům smrti. Jedná se o pokračování extrémně úspěšné a morbidně temné knihy Přítelkyně smrti Bernharda Aichnera. Zatím to vypadá, že pokračování se vyrovná, ne-li předčí první díl!










Smrt je hlavním tématem i v devátém thrilleru Harlana Cobena, který dobyl první místo v žebříčku bestsellerů New York Times. Smrt v zádech je prý zatím nejlepší Cobenovou knihou.
 
 
 
 
 
 
 
 
Krvavé ostří je již pátým pokračováním veleúspěšné série Skleněný trůn autorky Sarah Maas. Tato fantasy série, ač cílena především na mládež, si získala oblibu všech generací po celém světě.
 
 
 
 




I ostřílené autorce historických a milostných románů Barbaře Wood nyní po dvou letech vychází nová kniha. Jmenuje se Země odpoledního slunce a zanese nás do Kalifornie ve 20. letech 19. století.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Četli jste některou ze zmíněných knížek? Nebo doporučujete jinou? Podělte se!